Weilova 1270/4 102 00 Praha 10 – Hostivař

+420 242 456 100

Diseminační aktivity projektu I Code the Future v České republice

Diseminační aktivity projektu I Code the Future v České republice

Naše škola jako koordinátor projektu „I Code the Future“ by vás ráda pozvala do zákulisí projektu a informovala o jeho diseminačních činnostech.

Přelomový projekt „I Code the Future“ zaznamenal významný pokrok v šíření informací a oslovil různorodé publikum prostřednictvím mnohostranného přístupu, jehož cílem je propagovat jeho inovativní výsledky a podpořit multikulturní spolupráci.

Základním kamenem strategie šíření informací o projektu jsou jeho komplexní webové stránky, které slouží jako centrální úložiště všech informací souvisejících s projektem. Stránky byly pravidelně aktualizovány o novinky a projektové výstupy. Webové stránky doplňují aktivní kanály sociálních médií, které byly zásadní pro rozšíření dosahu projektu a zapojení zúčastněných stran v různých oblastech.

Akce

Byla uspořádána řada úspěšných akcí s cílem sdílet poznatky a pokrok projektu. Tyto akce nejen usnadňují šíření informací o projektu, ale také poskytují zúčastněným stranám příležitost k přímému kontaktu s projektovým týmem, přispívají cennou zpětnou vazbou a podporují potenciální spolupráci.

Z nejvýznamnějších akcí u které jsme měli možnost sdílet své projektové činnosti byla akce „ Schola Pragensis“ což představovávala prestižní veletrh pražských středních škol, který každoročně pomáhá desítkám tisíc studentů s výběrem jejich další školy. Tato akce probíhala v pražském Kongresovém centru a kde jsme měli nejen možnost kontaktovat učitelé, studenty, ale také jejich rodiče což mělo nedocenitelnou zpětnou vazbu. Všechny cílové skupiny jsme osobně na den otevřený dveří, který nejen zajímal náš přelomový projekt ale také studium u nás.

Další šíření informací proběhlo u nás ve škole konkrétně ve dnech otevřených dveří, kde jsme měli možnost se více věnovat nejen studentům kteří měli zájem o studium, ale také jsme dostali šanci komunikovat s rodiči a jejich příbuznými. Díky této interakci jsme měli možnost úspěšně šířit informace o projektu I code the Future.  Bylo by na místě informovat také že na konci každého dne, otevřených dveří jsme měli prezentaci o projektu kde se účastníci dozvěděli detailní informace.

Konečným cenným aspektem šíření informací bylo zapojení kontaktů na ostatních středních odborných školách v Praze. Díky řediteli Milanu Vorlovy jsme kontaktovali Střední průmyslovou školu elektrotechnickou na Ječný a Střední odbornou školu – Centrum odborné přípravy a Gymnázium na Poděbradský. Kde jsme uskutečnily krátkou prezentaci projektu nejen pro učitele ale také i pro studenty.

Vizuální identita

V zájmu udržení soudržného a profesionálního image vytvořil náš projektový tým „I Code the Future“ silnou vizuální identitu, včetně loga a šablon dokumentů. Tyto prvky jsou důsledně používány ve všech propagačních materiálech, což posiluje důvěryhodnost projektu.

Výhled do budoucna

S dalším rozvojem projektu „I Code the Future“ zůstanou jeho činnosti v oblasti šíření informací klíčovou součástí jeho strategie. Budoucnost zahrnuje rozšíření informačních aktivit, posílení online zapojení a pořádání více interaktivních akcí, aby se udržela dynamika a podpořily dlouhodobé cíle projektu.

O projektu „I Code the Future“

„I Code the Future“ je inovativní projekt, jehož cílem je „usnadnit nebo urychlit výuku lekcí kódování pomocí vzdělávacích her, které mají být organizovány tak, aby podporovaly pohodlné a snadné porozumění studentů s poruchami učení a také dalších studentů, kteří se zajímají o svět kódování“. Projekt je spolufinancován Evropskou unií – programem Erasmus+, spojuje přední odborníky a instituce s cílem podpořit pokrok v odborné škole.

 

 

 

 

Co-funded
Financováno Evropskou unií. Názory vyjádřené jsou názory autora a neodráží nutně oficiální stanovisko Evropské unie či Evroské výkonné agentury pro vzdělávání a kulturu (EACEA). Evropská unie ani EACEA za vyjádřené názory nenese odpovědnost.